Air Hogs Supernova: futuristisch indoor speelgoed

Air Hogs Supernova: futuristisch indoor speelgoed

Een paar weken geleden mochten we onszelf een cadeautje van “de Sint” uitkiezen. Dimi ging voor Boxer, een kleine robotvriend.

Zelf koos ik voor de Air Hogs Supernova. De beschrijving klonk veelbelovend: “De SuperNova quadcopter van Air Hogs bestuur je met je handen! Oefen alle bewegingen en na een tijdje zal hij je gehoorzamen met perfectie. Geen controller nodig, het lijkt wel magie!”

Ook de video’s met voorbeelden zagen er zeer cool uit.

Toegegeven, ik voelde me heel even weer een kind, vol spanning uitkijkend naar de komst van de Sint. Reikhalzend wachtte ik het postpakketje af. Hoe cool zag dat eruit: een drone, die je met de handen bestuurt en waarmee je indoor aan de slag kan. En zeggen dat in mijn kindertijd - en zo oud ben ik nog niet - V-Tech innovatief was. Futuristisch op en top.

Ik zag mezelf al de drone rond mijn armen bewegen en doorgeven aan de kinderen (of bevriende vaders). Opvallend wel: mijn vrouw voelde dit enthousiasme niet. Zouden zo’n technologische toestanden dan toch iets vaderlijker zijn?

De Supernova werd geleverd. Een klein ding dat net in mijn hand paste. Het zag er een beetje breekbaar. Het wordt geleverd met een beknopte handleiding en een micro-usb om op te laden. Een passende stekker hebben we ondertussen allemaal met dank aan onze smartphones. In een uurtje is het ding opgeladen.

Ik bekijk alvast de video’s met de trucjes en commando’s. Ik ben er klaar voor. Dit wordt zo cool. Ondertussen zag ik al een video van een 8-jarig testkonijn, die de drone vlotjes rond zich liet bewegen. Dit kwam goed.

Drone SPinmaster-4.jpg

Je zet het kleine knopje op “aan”. Starten doe je eenvoudig door de drone te laten vallen. Ik kreeg al schrik: “wat als het ding op de grond te pletter stort?!”. Ik probeer het toch en hemeltjelief, het ding blijft vliegen.

Het vliegt weg. Omhoog en bijna tegen mijn lampen. Ik heb moeite om het ding onder controle te houden. Gek, want dat 8-jarig testkonijn kon het wel en ook op de tutorials op Youtube lijkt alles zo eenvoudig. Ligt het aan mij? Ben ik te oud? Te snel? Te traag? Te onhandig?

Ik probeer het even later ook bij mijn kersverse collega en vader. Hij test het samen met zijn zoon. Ook daar verloopt het niet zo vlot. Bovendien is het ding na 10 à 15 minuten spelen plat en moet het terug opgeladen worden.

Misschien doen we iets verkeerd, dat kan natuurlijk. Voorlopig worden mijn verwachtingen niet ingelost. Ik keek er oprecht hard naar uit. Dat kunnen mijn vrienden, tegen wie ik het vol enthousiasme aankondigde getuigen.

Een cool concept, dat zeker, maar misschien moet ik eens op Air Hogs bootcamp.


Spin Master
Spin Master is de producent van Boxer en Air Hogs en is een vrij nieuwe speler op de speelgoedmarkt. Het bedrijf heeft zichzelf als doel gesteld om intelligent speelgoed te maken. Technologie inzetten om kinderen te plezieren op een interactieve manier. Technologie zonder passiviteit en dat lijkt hen aardig te lukken. Hun speelgoed neemt kinderen mee op sleeptouw. Ze bevinden zich in de wereld van de robot en worden bevriend.
Vaderklap founding vader Pieter is de trotse vader van M1 en M2, volgde als West-Vlaming zijn vrouw richting Limburg, houdt van eten en koken en blogt rond die laatste passie op Hot Cuisine de Pierre.