It's a Mario time!

Of we naar een feestje wilden van Mario op het Nintendo hoofdkwartier te Antwerpen? De nieuwe Mario Party testen en het nieuwe Nintendo Labo voertuigenpakket uittesten. Yes please!

Wij onderweg dus naar Antwerpen, met de trein (want we zijn sinds begin deze maand autovrij). Fons wist nog altijd niet wat er ging komen, maar was toch al verrast dat de Switch mee was op de trein en hij er op mocht spelen. Zaterdags is in principe een Switch vrije dag ;-)

Mario

Na een korte wandeling in Antwerpen kwamen we aan bij het hoofdkwartier van Nintendo in Antwerpen. Groot was Fons zijn verbazing toen Mario himself ons stond op te wachten. Ietwat onwennig gaf hij Mario toch een knuffel. Al snel werd zijn aandacht getrokken door de nieuwe Nintendo Labo voertuigenset. Het toeval wil dat hij die net de week ervoor voor zijn verjaardag gekregen had. Aan het bouwen van de set waren we nog niet toegekomen, er was namelijk nog Lego te bouwen.

Lekker cruisen

Al snel werd Fons op weg gezet door een medewerker van Nintendo. In no time was hij vertrokken met de “auto” set van Nintendo Labo Toy-Con 3: voertuigen. Lekker rond cruisen in een vrije wereld en af en toe wat opdrachten uitvoeren. Mijn verbazing was groot toen bleek dat elke hendel en elk knopje aan het stuur wel iets deed (persoonlijk kon ik niet wachten om thuis de set te bouwen om te kijken hoe dat nu allemaal werkt).

Vervolgens trok Fons zijn zwembroek aan en gingen we verder met de duikboot die ook in de pakket zat. De controls van de duikboot vragen wel wat meer coördinatie, maar na even oefenen was hij daar toch ook mee weg. Ten slotte gingen we ook nog even vliegen met een echte stuurknuppel.

Ik moet het Nintendo nageven: het blijft keer op keer met knotsgekke en innovatieve games voor hun nieuwe console komen.
— Karel

Ik moet het Nintendo nageven: het blijft keer op keer met knotsgekke en innovatieve games voor hun nieuwe console komen. We zijn thuisgekomen en zijn vrijwel onmiddellijk met onze eigen set aan de slag gegaan. Want niet alleen is er uren gameplezier, het bouwen van de componenten op zich is al een genre Lego feestje. En hoewel de kartonnen onderdelen stevig lijken, vraag ik me wel af of ze bestand zullen zijn tegen de 2 jongere broertjes ;-).

It’s a Mario party

Maar genoeg over Nintendo Labo, we kwamen hier eigenlijk voor een feestje. En wat voor één! Na 6 jaar wachten (de Wii-U is aan ons voorbijgegaan) is er eindelijk de nieuwe Mario Party. Behalve de naamsverandering, de naam is nu officieel Super Mario Party, zit deze nieuwe game boordevol verrassingen. Met niet minder dan 80 mini games staat het spel garant voor uren spelplezier.

Als eerste kennismaking starten we met enkele korte mini games met onder andere baseball maar ook het bakken van “vleesjes” was echt een schot in de roos. De joycon is een fantastische controller voor dit soort multiplayer mini games. Het leuke is ook dat er verschillende spel modi zijn van de games: 4 player (2 vs 2), 4 player (3 vs 1), … waardoor het spel echt niet gaat vervelen. Het spel dat ik zelf (en ook Fons) echt het leukst vonden was het roeien. Niet alleen zeer vermoeiend, maar echt een spel om de sfeer er in te krijgen. De high-five die je moet geven voor elk spel is ook een leuke gimmick.


Mama, we hebben een extra Switch nodig.

Yep. Met die vraag kwamen Fons & ik thuis. Waarom zou je denken? Wel in de nieuwe Super Mario Party heb je de mogelijkheid om 2 Switch consoles aan mekaar te koppelen en games te spelen die over de schermen verspreid worden. We spelen zo een “bananenpuzzel” spel wat ronduit fantastisch is.  

Met de nieuwe Super Mario Party heeft Nintendo qua gameplay de lat weer hoog gelegd. Ik ken alvast één adres waar dit spel op 2 sinterklaaslijstjes zal zijn.


Met dank aan Nintendo België, Lewis en Vaderklap voor de uitnodiging.

Papa van 3 jongens. Echtgenoot. Roert thuis in de potten en fietst af en toe. Bewust autovrij.