Gezocht: de leukste kinderboekjes ter wereld

Gezocht: de leukste kinderboekjes ter wereld

Boekjes samen (voor)lezen, het hoort bij de vader- (en moeder)plicht.

Het is vaak een moment om kinderen tot rust te brengen, niet zelden om ze even bezig te houden en uiteraard ook ideaal om samen wat tijd door te brengen.

Niets leuker dan met M, A of R op de schoot prentjes aan te wijzen of voor te lezen. Voor founding vader Dimi is het lezen van boekjes deel van het avondritueel. (Zie: boekjes lezen)

Ik geloof trouwens heel sterk in de kracht van verhalen. Onze kinderen leren door die verhalen woorden kennen die we vergeten uit te spreken in het dagelijkse leven. Ze krijgen inzicht in personages en hun karakters. Ze leren wat goed en fout is aan de hand van situaties omsiert door mooie tekeningen.
— Founding vader Dimi

Boekjes zijn ook een leuk cadeau. Niet te duur en je doet er altijd wel iemand een plezier mee.

Het probleem is dat we niet altijd weten wat kopen. Een mooi en origineel kinderboek is moeilijk te vinden. Onze kast staat vol met de gewone prentenboekjes van Bumba of weet ik veel welk figuurtje. Niets tegen Bumba natuurlijk. M kiest er vaak net die (lelijke) boekjes uit. Om vervolgens twintig keer na elkaar hetzelfde exemplaar te lezen. We weten ondertussen wel dat Bumba zijn paraplu kapot gaat, hij een nieuwe koopt, het toch niet regent en zijn vriendje uiteindelijk met de tuinslang spuit om zijn paraplu te testen. Maar bon...

Alleen is het soms ook voor ons, vaders én moeders én grootouders, leuk om eens een boek ter hand te nemen dat net dat tikkeltje meer biedt. Geen Bumba met een kapotte paraplu, geen katjes die amper herkenbaar getekend zijn, ... 

Een boek dat inhoudelijk boeiend en ook mooi is. Een boek dat je zelf zonder kind zou durven vast nemen. 

En net die boekjes zoeken we. Net die boekjes willen we graag voor jullie (en voor ons) oplijsten. "De leukste kinderboekjes ter wereld" voor kinderen én ouders. Als inspiratiebron voor feestdagen of gewoon eens zomaar tussendoor.

Helpen jullie mee? Ideetjes en tips zijn van harte welkom. Insturen kan als reactie op dit Facebookbericht (link) of vul het formulier in.

 

Naam *
Naam

Vaderklap founding vader Pieter is de trotse vader van M1 en M2, volgde als West-Vlaming zijn vrouw richting Limburg, houdt van eten en koken en blogt rond die laatste passie op Hot Cuisine de Pierre.