Een muzikale reis met Tuur Toeval

In een wereld waar noten en melodieën meer zijn dan enkel geluiden, neemt violiste en muzieklerares Karin Gutsche, samen met illustrator Jan Verstraeten, kinderen mee op een onvergetelijke reis. "Tuur Toeval en het Geheim van de Muziek" is niet zomaar een kinderboek, het is een poort naar een magische wereld waar muziek tot leven komt​​.

De magie van muziek ontdekt door Tuur Toeval

Het boek draait om Tuur, een mol met een passie voor muziek, maar die moeite heeft om liedjes te onthouden. Samen met kleurrijke personages, waaronder Johnny Eksterrr en tovenaar Hubert van Caravan, duikt Tuur in de wereld van muziektheorie, van notensleutels tot de kwintencirkel​​. Deze avontuurlijke reis maakt complexe muziektheorieën toegankelijk en plezierig voor kinderen.

Een levendige wereld gevangen in illustraties

Jan Verstraeten, met zijn ervaring in decor- en kostuumontwerp, brengt het verhaal tot leven met levendige illustraties die de fantasie van jonge lezers prikkelen. Elk plaatje in het boek is een kunstwerk op zich, waarmee kinderen zich kunnen onderdompelen in de kleurrijke wereld van Tuur Toeval​​.

QR-Codes: Een brug tussen boek en muziek

Wat "Tuur Toeval" uniek maakt, zijn de QR-codes die de lezer meenemen naar muziekstukken, speciaal gecomponeerd voor dit avontuur. Componisten Peter Knockaert en Hans Cornelis, ondersteund door het creatieve orkest Casco Phil, zorgen ervoor dat het verhaal niet alleen gelezen maar ook gehoord wordt​​.

Muziektheorie wordt kinderspel

Karin Gutsche erkent dat muziektheorie vaak een uitdaging is voor kinderen. Dit boek lost dat op door muziektheorie te verweven in een avontuurlijk verhaal. Voor diegenen die dieper willen duiken, zijn er aanvullende boekjes zoals "Het boekje van Henriette" en "Aretha's muziekraadsels", die spelenderwijs muziektheorie uitleggen​​.

Tuur Toeval: wordt een driedelige reeks

"Tuur Toeval en het Geheim van de Muziek" is het begin van een driedelige boekenreeks, waarin elk boek een nieuw avontuur in de wereld van muziek belooft​​. Het is een must-have voor ouders en leraren die kinderen willen inspireren tot de vreugde van muziek.

Vaderklap founding vader Dimi is de trotse vader van A en R, is zaakvoerder van branding agency maneuver.be en z'n passie voor fietsen uit zich in z'n blog pedalar.cc