Play Osmo: next level speelgoed

“Of ik Osmo Play wou testen?”

Zeker dat. Ik had het al eens gespot bij vrienden en had ervan gehoord tijdens een workshop. Dus ging ik in op de vraag. Eerlijk is eerlijk.

Wat is het?

Een combinatie van een app op de iPad en echt speelgoed. De iPad zet je in de houder, er wordt een reflector op de camera geklikt, download de juiste apps en je kan aan de slag. Via tastbare objecten zoals letters, vormen en munten gaat een virtuele wereld open.

De reflector ziet jouw handelingen en via de camera komen die binnen in de tablet. Afhankelijk van het pakket en de app kun je verschillende spelletjes spelen. Woordraadsels, tangram, tekeningen en zelfs pizza’s bakken met de pizza-uitbreiding.

De pizza uitbreiding, daar ben ik wel echt van onder de indruk. Je hebt een pizzabodem voor je liggen. Er komt een klant binnen in de pizzeria en die pizza moet je namaken. Er zijn ingrediënten om op de pizza te gaan leggen. Je schuift het bord naar rechts en die wordt op het scherm gebakken. Draai je de pizzabodem om, dan heb je de ondergrond waar je het wisselgeld moet op leggen. Zo oefenen ze hun reken- en telskills.

Zeer simpel, maar innovatief en fijn om mee te volgen. Over schermtijd valt iets te zeggen, maar in combinatie met dergelijke spelletjes is het duidelijk een meerwaarde. Het is enkel beschikbaar voor Apple en het is niet goedkoop. Dat klopt, maar het opent een nieuwe wereld.

Ok, ik voel me instant een beetje oud, maar het is wel echt cool. Het is meer dan enkel naar een scherm turen of tikken op dat blinkende scherm. Het is denken, spelen en kijken. Een mooie combinatie.


Thx AB COmmunicatie voor de Osmo. Voor de rest is het artikel volledig eerlijk en uit het hart geschreven. Lees alles over ads op vaderklap via deze link

Vaderklap founding vader Pieter is de trotse vader van M1 en M2.

Chef, eigenaar en evenementorganisator Coeur De Boef