In uw kot-podcasts voor kinderen

In uw kot-podcasts voor kinderen

In een wereld vol met licht, kleuren, beelden, flitsen, foto’s en film kan het een zegen zijn om je ogen even dicht te doen. Ogen dicht en luisteren.

Wanneer je luistert maken je hersenen zelf beelden bij de klanken, geluiden, woorden en verhalen. Deze verbeelding stimuleert het creatieve proces in de hersenen. En zeker bij kinderen. Vandaar dat ik als fervent luisteraar en podcast-enthousiasteling deze fijne kinder-podcasts van harte wil aanbevelen.

Je even terugtrekken in je kot, koptelefoon op en oren de kost geven.


PODCAST HOE??

Luisteren doe je het handigst via een podcastapp (iTunes, Google Podcasts, Castbox, Spotify,…)

Type de titel van de podcast die je wilt horen in het zoekvenster.

Abonneer (+) je gratis zodat deze podcast in je ‘bibliotheek’ komt.


De waanzinnige Podcast (vanaf 6 jaar) (NL)

Kinderen vertellen hier zelf over hun lievelingsboek.


Wetenschapje (vanaf 8 jaar) (B)

Een podcast van het Geluidshuis over wetenschap, vol leerrijke weetjes en opmerkelijke feitjes.


Filosoofje (9- 12 jaar) (NL)

Filosofische gesprekken tussen kinderen en een filosofe, waarbij ook stellingen, verhalen of gedichten worden besproken. Niet alleen het luisteren naar de gesprekken is interessant voor jong en oud: je kunt ná het luisteren vast nog uren doorpraten over het onderwerp.


Boeie! (voor 10 jarigen) (B)

Nathalie Delporte volgt twee jaar lang elke maand een kind dat 10 wordt. Hij of zij vertelt zelf vanuit de eigen leefwereld hoe het voelt om 10 te zijn. Ze krijgen hun verhaal als verjaardagscadeau.


FRANKIE zapp (pubers) (NL)

Een podcast waarin wij, pubers, vertellen over ons leven. Wat we meemaken, waar we mee worstelen en wat we leren. Dat vertellen, dat doen we anoniem. Niet omdat we schijterds zijn, maar omdat het nou eens niet gaat om het plaatje. Het gaat om ons verhaal.


Man, broer, zoon, partner, vriend, nonkel, meester, maat Hans is ook vader van R(°’11) en J(°’13). Werkend in het onderwijs focust hij op talenten-coaching, psychologie, vertellen, podcasts en is bezieler van audiokado.be