Trollenjagen in de Schorre

Trollen. Het blijft in de hoofden van kinderen toch iets bijzonders. Wat is dat precies. Zijn trollen nu groot of klein? Wat is het verschil met een kabouter? Het woord trol roept verwondering op. En dan moet ik ze nog gaan vertellen dat ik ze ga meenemen naar een park waar reuzentrollen wonen. Met een klein hartje stappen ze in de wagen op weg naar provinciaal domein De Schorre.

Alles begint met het idee

Het is toevallig - via een instagramstory - denk ik dat het nieuws van de trollen me bereikt. Meteen spreken de gigantische trollen tot de verbeelding. Het wakkert de wereld van magie aan. Het idee om de trollen te gaan bezoeken lijkt me een toffe activiteit voor de kinderen (en mezelf)

De trollen wakkeren de wereld van magie aan.

Een zoektocht

Het is niet dat het makkelijk is om de trollen te vinden. Ik vond niet onmiddellijk een plan online, we zijn eigenlijk blind vertrokken zonder goede voorbereiding. Hoe moeilijk kan het zijn om een aantal reuzentrollen te vinden? Wel een aantal zie je onmiddellijk op de grasvlakte. Maar tussen de bomen zitten ze enigszins verborgen.

De eerste trol

De eerste trol die we tegenkomen is onmiddellijk een duo. De kinderen ziet het duo baden in de zon en ze stormen eropaf. De trollen hebben - zoals gehoopt - het goede effect. De wandeling wordt een memorabele.

We hebben in deze wereld iets meer magie nodig en iets minder Trump.

Het verhaal

De trollen vormen onderdeel van een groter verhaal. Het is een geschenk van Tomorrowland aan de Schorre en zijn het werk van Thomas Dambo. De trollen zijn opgetrokken uit recyclagemateriaal en vieren 15 jaar Tomorrowland.

Het toetje

In heel het trollen-verhaal is de uitkijktoren het toetje. Die kan je beklimmen en van hieruit heb je een prachtig uitzicht over de Schorre en zā€™n omgeving.


Conclusie

Pak je spullen en vertrek naar De Schorre. Het is de plek waar trollen tot leven komen. Doe het voor je kinderen en ook een beetje voor jezelf. Want we hebben in deze wereld meer magie nodig en minder Trump.

Vaderklap founding vader Dimi is de trotse vader van A en R, is zaakvoerder van branding agency maneuver.be en z'n passie voor fietsen uit zich in z'n blog pedalar.cc