De keuken in met Sofie Dumont

“Of ik geen zin had om samen met Sofie Dumont de keuken in te duiken?”

Die vraag moeten ze me geen twee keer stellen. Jarenlang werkte ik achter de schermen bij Sofie en dus samen eens iets voor de schermen koken, dat zagen we wel zitten. In een nieuwe online reeks gaat Sofie de spreekwoordelijke strijd aan met de september rush. Daarom nodigt ze een aantal ouders uit, waaronder dus ook mezelf.

“Waar ik mee worstelde?”, aldus de Sofie. Dat was even denken. Wel, ik worstel nu eens met die brooddoos. Meestal maak ik die en bestaat die uit iets van groenten of fruit (kerstomaat, druif, komkommer, …) en wat nootjes. Daarnaast een boterham met speculaas of choco. Snel, eenvoudig en ergens toch een beetje gezond.

Alleen dat beleg. Daar wil ik wel eens in variëren. Kaas komt terug. Hesp komt terug. Omelet komt terug. Die kleuters, ze kunnen soms nogal eens moeilijk doen. Een alternatief beleg, dat niet te veel werk was en waarvoor ik liefst niet te veel speciallekes nodig had. Geen gedoe. Wel lekker.

Ergens halfweg dook ik met Sofie en M1 de keuken in. Op het menu: een alternatief voor brood, koekjes en gezondere versies van speculoos- en chocopasta. Die laatste twee waren gebaseerd op notenpasta. Notenpasta, gewoon amandelen gemixt tot pasta. Meer is het niet. Simple comme bonjour. Of zoiets. M1 at quasi de volledige pot op. Een voltreffer sowieso.

Benieuwd naar de video? Check hem hieronder.

Wat mij betreft een topdagje. Leuk voor vaderklap, leuk voor mezelf en leuk voor M1. Extra veel amandelen staan alvast op het boodschappenlijstje van dit weekend. Benieuwd of M1 ook deze keer de pot leegeet.

Merci Sofie en Co.

Oh ja, benieuwd naar de recepten? Je vindt ze allemaal onder deze link: https://www.sofiedumont.be/back-to-work-school-pieter/Vaderklap founding vader Pieter is de trotse vader van M1 en M2, volgde als West-Vlaming zijn vrouw richting Limburg, houdt van eten en koken en blogt rond die laatste passie op Hot Cuisine de Pierre.