Vadervuur, aflevering 5: Chokri Ben Chikha

Vadervuur, aflevering 5: Chokri Ben Chikha

Nummer 5 alweer, met weliswaar een kleine vertraging.

Deze keer steken we ons vuur aan bij theatermaker, regisseur én acteur Chokri Ben Chikha.

 

 

Trouwens, wie de video in optimale beeldkwaliteit wil bekijken, surft beter door naar ons Youtube-kanaal via deze link: https://youtu.be/xsH3G0a0bmQ Extra tip: zet de beeldkwaliteit/-intensiteit van je schermpje maar best op zeer licht. Deze aflevering is wat donker uitgelicht. 

CHokri (4 of 4).jpg

Aflevering 5 met Chokri Ben Chikha

Chokri Ben Chika groeide op in een Blankenberge. Samen met zijn broer Zouzou (bekend van Bevergem) maakte hij een aantal spraakmakende theaterstukken. 

Hij heeft het in Vadervuur over de combinatie het drukke leven van acteur/regisseur en het vader zijn, over de zin van het leven en het zoeken naar geluk.

Ik ben ervan overtuigd dat als ik geen kinderen had, ik er nu niet meer was.
— Chokri Ben Chikha in Vadervuur

Het is een heftige uitspraak, misschien wel de meest heftige uit de reeks. Chokri heeft het dan over de donkere momenten, toen het even zeer moeilijk was. Hij kijkt verder vooruit naar de toekomst hoe zijn kinderen hem moeten herinneren en hoe de wereld zal evolueren.

Het werd zo één van onze meest verrassende en interessantste gesprekken. 

Veel kijkplezier

Dimi en Pieter

CHokri (1 of 4).jpg

In Vadervuur hebben we het met de 6 vaders altijd over vier vaste onderwerpen: beleven, angst, geluk en dromen. Daarna staan we nog even stil bij het persoonlijke parcours van de vader in kwestie om af te sluiten met hun aanbeveling naar ons en jullie, collega-vaders.

Volgende week in Vadervuur: Herman Verbruggen. Online vanaf maandag 5 mei. Abonneer je op ons Youtube-kanaal en ontvang als eerste de updates over de volgende aflevering. 

Bekijk zeker ook de andere afleveringen:


  • Interview: Pieter Declercq
  • Camera's: Koen De Saeger 
  • Audio: Dimitri Desender
  • Montage: Koen De Saeger
  • Afwerking: Ken Van Leekwyck

Vadervuur is een idee van vaderklap founding vaders Dimi en Pieter.

Met dank aan Barbecook voor de vuurschaal, Omer voor de pintjes, Meubelen Camps voor de stoelen en Fujifilm voor de camera.

 

 

Vaderklap founding vader Pieter is de trotse vader van M1 en M2, volgde als West-Vlaming zijn vrouw richting Limburg, houdt van eten en koken en blogt rond die laatste passie op Hot Cuisine de Pierre.