Onze "Vaders van het jaar"-awards

Onze "Vaders van het jaar"-awards

Awards.

Zouden we die uitreiken?

Met een show vol vuurwerk, ex-Miss België winnaressen als presentatrices,vol lofzangen over hoe goed we wel zijn als vader, uitspraken dat de nieuwe vader nu is opgestaan...

Ondertussen drank, veel drank, lekker eten en gouden beeldjes in de vorm van een Madonna met kind, maar dan een vader in de plaats van Madonna. De Gouden Vader met Kind.

Of een gouden teddybeer, want zijn we niet allemaal een beetje de teddyberen van onze kinderen?

En dan de overhandiging... bombastische muziek...namen worden afgeroepen...verbazing... kusjes... tranen..."we verdienen dit niet, maar toch merci" ... handgeklap..."dit is voor alle vaders" ...  gejuich ... "Elke vader verdient deze prijs" ... staande ovatie ... en daarna een vette afterparty. 

En 's morgens veel te vroeg wakker worden door die biologische klok - dank u kinderen - met een gigantische kater. Oud worden zeker? Maar wel een beeldje op de kast. Hoera.

Dat zou nogal eens een show kunnen zijn. Eentje voor de geschiedenis.

Maar goed... we doen het niet. Jammer, inderdaad. Laat ons het virtueel houden. En eens even wat vaders opsommen die ons het voorbije jaar verrast hebben en misschien wel kans zouden maken op De Gouden Vader met Kind (of teddybeer...). We stoppen ze niet in categorietjes, daar hebben we het niet voor.

In de eerste plaats de mannen van Zwijgen Is Geen Optie, kortweg ZIGO. Twee vaders, Tom Mahy en Anthony Bosschem, die sinds april 2017 tientallen wereldverbeteraars voor hun camera kregen en met hun een boeiend gesprek aangaan over de maatschappij, burgerparticipatie en de nood aan verbetering. Ze waren voor ons oprecht een inspiratiebron voor Vadervuur.

En geef er Jonas Geirnaert ook maar eentje. Geen idee of die kinderen heeft - nee, zeker? - maar wat een topkerel.

 

tom de cock 2 (2 of 3).jpg

Tom De Cock krijgt de volgende Gouden Vader met Kind. Als radiopresentator op zijn Instagramaccount neemt hij geen blad voor zijn mond. Tijdens ons Vadervuurgesprek sloeg nagels met koppen, drukte ons met onze neusjes zwaar op de feiten en opende zo ergens wel onze ogen.

Ook Joris en Herman en Chokri en Bert en Nick zijn stuk voor stuk topvaders.

 

wouter-5.jpg

Wouter Deprez mag er van mij ook eentje hebben. Voor zijn voorstellingen en zijn boekenreeks met brieven aan zijn zoon. Hilarisch, geestig om te lezen en volledig waarheidsgetrouw. Een must-read voor elke vader en daarom ook voor Wouter een Gouden Vader met Kind.

 

wjhMj7fq.jpg

Robby Sallaets, de "Bartel Van Riet van Twitter" en blogger op Groenten uit Edegem verdient de laatste. Moeten kiezen tussen de titelmatch van jouw favoriete ploeg én de K3-Show én toch kiezen voor dat laatste, dat verdient oprecht een Gouden Vader met Kind voor durf, lef en het opzij zetten van je ego uit liefde voor jouw kind (en misschien stiekem voor K3? :D).

Correctie: Robby krijgt de voorlaatste. De laatste willen we geven aan elke vader. CLICHE-ALARM. I know. Elke vader die dag in, dag uit, het beste van zichzelf geeft, uit liefde voor zijn kind(eren), en er alles aandoet om de beste vader van de wereld te zijn en worden.

Zij, jullie dus - wij ook? - verdienen dus dé Gouden Vader met Kind. De ultieme verse, afgewerkt met extra diamantjes, de nodige bling-bling en een plaatje met de tekst: "Goe bezig, man."

Kortom: awards of niet, goe bezig, mannen.

Geniet van jouw "feestdag" en dat prachtige knutselwerkje.

 

Vaderklap founding vader Pieter is de trotse vader van M1 en M2, volgde als West-Vlaming zijn vrouw richting Limburg, houdt van eten en koken en blogt rond die laatste passie op Hot Cuisine de Pierre.