Het dilemma der drinkflessen en waterdragers

Het dilemma der drinkflessen en waterdragers

Er gaat geen dag voorbij of M1 komt terug met een probleem in haar rugzak. Of de boterhamdoos viel open. Of de banaan was geplet. Of haar drinkfles lekte. 

Herkenbaar? Waarschijnlijk wel.

De lade met brooddozen heeft zich ondertussen omgetoverd als was het de vergaderplek van Het Nationaal Verbond Der Brooddozen. Het aantal brooddozen is van ongeziene omvang. De één was te klein, de andere sloot niet goed, nog een ander had geen onderverdeling. Het proces van het vinden van de geschikte brooddoos is zonder twijfel één van de grootste uitdagingen nu M1 naar school gaat.*

Hadden we nu net een OK-brooddoos gevonden, komt mevrouw thuis met een kapotte drinkfles. Kleuters zijn (soms)* ook maar mensen en zodus is een ongeluk snel gebeurd. M1 kennende hield dat ongeluk in: het zeer lomp omstoten of laten vallen op de grond.

fles (7 of 8).jpg

Nu goed, feit was: tijd voor een nieuwe drinkfles. Er bestaan al evenveel soorten drinkflessen als boterhamdozen en je ziet het bos niet meer door de bomen. In opdracht van de vrouw lanceerde ik via ons Instagramkanaal een oproep tot het delen van jullie favoriete drinkflessen. 

U reageerde massaal. Waarvoor onze oprechte dank. Omdat we via Vaderklap u, beste vader (en moeder), willen inspireren op zoveel mogelijk vlakken, deel ik dan ook even de ingezonden tips. Speciaal voor de liefhebbers van de betere diagrammen, mooi in een grafiek gegoten.

Het dilemma der drinkflessen en waterdragers

Jullie top 3:

  1. Contigo (link)
  2. Klean Kanteen (link)
  3. Tupperware (link)

De vrouw hakte de knoop door en bestelde voor M1 een Klean Kanteen drinkfles (532ml, Classic). Toegegeven, het zijn niet de goedkoopste flessen, maar we vonden eentje in promotie via AS Adventure. ,We gingen ook voor de Classic en niet de Kids versie, omdat die volgens een aantal reviews niet lekvrij was. Geen idee of die reviews betrouwbaar waren, maar we kozen voor het zekerste.

kleenkanteen.jpg

De fles is gemaakt uit roestvrij staal met een vrolijke vormgeving, voelt robuust aan en weegt best wel wat. Je krijgt er twee soorten doppen bij: een thermosdop en een sportdop. Bovendien voelt de fles echt wel stevig. Het kan tegen een stootje, altijd handig bij kleuters. Bovendien is er aandacht besteed aan de duurzaamheid en zouden er geen toxische stoffen vrijkomen door een speciaal verfproces. Allemaal aardig meegenomen natuurlijk. 

Update: we hebben ondertussen een kinderdop gekocht. Toch iets handiger voor M1. Het voordeel is dat deze doppen helemaal compatibel zijn met de eerder gekochte fles. Zeer handig.

Nog een tip trouwens van Founding vader Dimi. Die zweert bij zijn Hydroflask. Niet alleen als op en top-thermofles voor de vader, maar ook als warmhouder van de chocomelk voor de kleinsten tijdens een skireis. Naast de vele kleurtjes zijn er overigens ook leuke kindermodellen. (meer weten)

waterdrager

 

Wat M1 haar rugzak betreft, die blijft voorlopig droog en uit de Klean Kanteen-fles wordt gretig gedronken. Misschien bestel ik me er wel zelf eentje. Alvast dank aan jullie voor de tips. Schol.

 


PS: dit is geen gesponsorde post, noch subtiele product placement. Echter, enkel het delen van een oprechte bezorgdheid over het vinden van de ideale waterdrager.

*Te lezen met een vleugje ironie

Vaderklap founding vader Pieter is de trotse vader van M1 en M2, volgde als West-Vlaming zijn vrouw richting Limburg, houdt van eten en koken en blogt rond die laatste passie op Hot Cuisine de Pierre.