Moederklap: Lobke

Naar aanleiding van Vaderdag geven we hier voor één keer het woord aan de moeders, de partners in crime. Vier moeders nemen de pen op en richten zich, in geheel hun eigen stijl, tot hun mannen. Tijd voor een portie Moederklap.

Lieve schat, superpapa van onze kinderen,

Want een superpapa, dat ben je en wist ik al van de eerste seconde toen ik je leerde kennen op mijn achttiende. We woonden niet zo ver van elkaar en ik kende je al uit een ver verleden. Ik wist ook dat je al een dochtertje van anderhalf jaar had. Dat niet ik maar jouw dochtertje de belangrijkste vrouw in je leven was, deerde me helemaal niet. Een vader die zo enorm veel van zijn kind hield, dat vond ik prachtig. Misschien was het zelfs die kwaliteit die me het meest aantrok in jou lieve schat. Al vanaf het prille begin wist ik dat jij de ideale papa zou zijn voor mijn kinderen.


En kijk, ik heb gelijk gekregen! Toch duurde het nog tien jaar voor we er effectief werk van maakten. Zes jaar geleden werd Kobe geboren, twee jaar later volgde Frauke en drie maanden geleden kregen we Mil. Voor ons derde kindje samen heb ik wat moeten zagen, maar jij gaf mij ondertussen wel het mooiste cadeau wat iemand mij ooit kon geven: drie gezonde vrolijke wezentjes die niet alleen onze tijd en wasmanden opvulden, maar vooral ook onze harten doen overlopen van liefde.

Maar schat, heb ik je ooit eigenlijk al verteld waarom jij echt de ideale papa bent voor onze drie kindjes?

1. Jij was de beste steun en toeverlaat tijdens mijn bevallingen

Ze zeggen wel eens dat je moet trouwen met de man die je helpt om naar het toilet te gaan na je bevalling. Dan moeten we er dringend eens werk van maken, want ik kreeg van niemand anders meer steun voor, tijdens en na mijn drie bevallingen dan van jou. Je hebt het niet zo lang geleden nog maar eens bewezen. Ongelooflijk hoe wij samen die kleine wondertjes op de wereld hebben gezet, ja wij deden het samen want zonder jou was mij dit nooit gelukt!


2. Jij kan spelen als een groot klein kind

Ik kruip soms ook wel eens op mijn knieën door de woonkamer om paardje te spelen of probeer mijn best te doen om hoge LEGO-torens te bouwen, maar niemand kan beter spelen dan jij! Voetballen, met de poppen spelen, de circusartiest uithangen met de kindjes…vraag het aan jou en je doet het!

 

3. Jij trekt je zoveel minder aan van rommel in huis

We zijn geen van beiden huishoudwonders, maar we zorgen er wel samen voor dat onze kinderen gevoederd en netjes gekleed naar school kunnen vertrekken. Maar soms ben ik zo jaloers op jou, want terwijl ik soms tot ‘s avonds laat zit op te ruimen, trek jij er jou soms schaamteloos niets van aan om je eerst met de kindjes bezig te kunnen houden! En daar lieve schat, daar kan ik echt iets van leren!

 

4. Jij doet het soms anders op dan ik

Ook al proberen we dezelfde opvoedstijl te hanteren en op dezelfde golflengte te blijven, toch kan ik zeker nog iets leren van jouw stijl. Ik kan er soms keihard op vloeken, maar uiteindelijk willen we allebei de beste mama en papa zijn voor onze kindjes en zijn we een perfect team!  Jij neemt meer risico’s, bent zelfverzekerder, twijfelt minder aan je eigen kunnen en je wordt misschien al eens wat sneller boos dan ik, maar van deze karaktereigenschappen kunnen onze kindjes heel veel leren, daar ben ik zeker van!

5. Jij helpt onze kinderen hun grenzen te verleggen

Als onze koters tijdens het spelen vallen en bloeden, komt mijn moederhart naar boven en heb ik meteen medelijden. Maar jij zegt direct: ‘Komaan kinders, sterk zijn!’ Moeilijk te aanvaarden voor een mama als ik, maar zo leren ze wel hun grenzen verleggen.

 

6. Jij kan de dingen veel beter loslaten

Terwijl ik soms als een stresskip constant het management van ons gezin in mijn hoofd heb, kan jij de dingen veel meer loslaten! En dat helpt, zeker met een kleine baby in huis, want niets anders heeft een grotere impact op een gezinsleven dan een pasgeboren wondertje. Het helpt dus om een relaxte vader in huis te hebben want dan krijg je vanzelf relaxtere kinderen.

 

7. Jij neemt onze kinderen mee in jouw wereld

Terwijl ik al begin te freaken wanneer Kobe of Frauke een hamer of een schroevendraaier in hun handen hebben, laat jij hen wel nagels kloppen of zelf fruit snijden met een scherp mesje. Je leert ze vallen en weer opstaan, en van die risicovolle opvoedstijl kan ik nog zoveel leren.

 

8. Jij zorgt voor een warm nest voor onze kindjes

Natuurlijk is het hier niet altijd rozengeur en maneschijn en loopt het hier allesbehalve perfect, toch kan ik soms een traantje wegpinken als ik zie wat voor een warm nest jij probeert te geven aan onze kinderen. Samen fruitsla en smoothies maken, samen fietsen, ravotten in de zetel…ik ben er zeker van dat wanneer onze kindjes later herinneringen ophalen zullen zeggen: “Wat voor een fijne kindertijd hadden wij toch!” en daar zorg jij mee voor lieve schat!


9. Heb ik je al gezegd dat je gewoon de beste papa van de wereld bent? Punt.
  


Lobke is de vrouw achter de blog Leuke Wereld, is moeder van Kobe, Frauke en Mil en is vaderklapfan van het eerste uur.