Luisteren naar De Rattenvanger

Het geluidshuis is terug met een parel. De Rattenvanger. Een sprankelend verhaal over het dorp Hamelen. We werden door het geluidshuis uitgenodigd om in premiere te gaan luisteren. Samen met een heleboel kinderen, ouders en grootouders werden we verwacht in het Paleis (Antwerpen). Het enige wat van ons werd verwacht was luisteren. Dat deden we met verve.

hh_rv_homeillustratieblock1_b.png

Geluidshuis zegt u?
Voor diegenen die het geluidshuis niet kennen: de heren en dames maken luisterverhalen die de verbeelding overstijgen. De mooie mix van swingende dialogen, sfeergeluiden en filmische muziek zorgt ervoor dat je weg gekatapulteerd wordt naar deze fantasiewereld. Het geluidshuis is een zekerheid bij ons in de wagen. De luisterverhalen inspireren kinderen en volwassenen en met het grootste plezier schuiven we een cd in onze speler om ons de wentelen in een stevige portie auditieve verbeelding en verhalenpracht.

Het Verhaal
Hamelen, dat zoals iedereen weet net naast Bamelen ligt, wordt overspoeld door ratten. Dat is niet naar de zin van de bevolking. Maar Gouverneur Hans J. Drumpf is niet onder de indruk. Hij wil vooral Hamelen moderniseren door er een muur rond te bouwen. Ook op school voert hij stevige hervormingen door. Die zijn dan weer niet niet naar de zin van Noisette, plaatselijke bakkerin en plaatsvervangende moeder van haar jongere broertje Tuurke. Om van de ratten af te geraken legt de gouverneur zijn oor te luisteren bij de muzikale Hervé, die zijn oog heeft laten vallen op Noisette... 

hh_rv_homeillustratieblock1_a.png

De Afloop
Dit hoorspel brengt de politiek dichter bij de gewone man, maar ook ratten dichter bij de beschaving, energie dichter bij sport, kinderen dichter bij de uitputting, het schoolhoofd dichter bij haar ambities en de luisteraar dichter bij de waanzin. Hoe het afloopt, vertellen we niet maar we kunnen al wel meegeven dàt het afloopt. 

Conclusie
Wij - de vaders van vaderklap - gingen luisteren naar de afloop en hoorden dat het goed was. En het verhaal is - zoals steeds  bij het geluidshuis - meeslepend en betoverd. Doorspekt van humor op kinderniveau en doorspekt met grappen op volwassenen-niveau. 

Giveaway
Wij hebben het genoegen om een exemplaar te kunnen weggeven. Bekijk zeker onze facebook en instagram de komende dagen en wie weet win jij een gesigneerd exemplaar van De Rattenvanger. 

Giveaway_PlaymobilStabilo-03.png

Vaderklap founding vader Dimi is de trotse vader van A en R, is zaakvoerder van het strategisch ontwerpbureau maneuver.be en z'n passie voor fietsen uit zich in z'n blog pedalar.cc