Pieter Declercq

Vaderklaptip: kamperen in de plantentuin

Pieter Declercq
Vaderklaptip: kamperen in de plantentuin

Kamperen met de kinderen, het is één van de ultieme vaderactiviteiten. Wij gingen een paar weken geleden al eens kamperen. Ten midden van het bos. Later meer daarover.

Wil je zelf eens gaan kamperen, maar doe je dat liever niet in een bos? Het weekend van 19 en 20 augustus kan dat in de Plantentuin van Meise. Per nacht krijgen 100 gezinnen de kans om voor de eerste keer op die prachtige locatie te overnachten.

WonderWeekend heet het initiatief en de organisatoren zijn vier vaders. Het doel is om samen activiteiten met het gezin te doen. Een alternatief voor de vele festivals, maar dan zonder springkastelen of luide muziek. Gewoon, samen in een tentje op een pracht van een locatie.

Het is niet alleen de locatie, die maakt dat we fan zijn. Je slaapt ofwel per twee in speciale kartonnen tenten, die de kinderen eerst kunnen beschilderen, ofwel met het gezin in een leuke tipi.

 Verder is er een Restaurant Zonder Bestek, waar je mag eten met je handen, er zijn acrobaten, er is een gigantisch kampvuur, er zijn marshmallows en er is een nachtwandeling doorheen de serre. En 's morgens? Dan mag je ontbijten op een gigantisch picknickkleed.

De tickets zijn niet gratis, maar het is leuk om te weten dat de helft van de winst geschonken wordt aan SOS Kinderdorpen. Vandaar ook dat wij van Vaderklap graag wat aandacht besteden aan dit wonderlijk weekend.

Meer info vind je hier.

 

Vaderklap founding vader Pieter is de trotse vader van M1 en M2, volgde als West-Vlaming zijn vrouw richting Limburg, houdt van eten en koken en blogt rond die laatste passie op Hot Cuisine de Pierre.