Samen wakker worden: 6 kortfilms zonder Masha

Samen wakker worden: 6 kortfilms zonder Masha

Toekomstige vaders, u kent haar niet, maar wij ondertussen wel. Vergeet Bumba, Masha is de hype van het moment.

Dit kleine Russische meisje is bekend van Rusland over Montenegro tot in België. Met dank aan Netflix onder andere. Als zij een voorbeeld is voor alle kleine meisjes, dan hebben wij - vaders - een groot probleem. Zij is bevriend met een beer. Masha and the bear... Al lijkt die verhouding sterk op een tiran-slaafjeverhouding. Waarbij de beer het slaafje is.

En als wij in de metafoor de rol van de beer op ons nemen, dan kan je het al raden. We zullen nog afzien met die dochters. 

Ah, alle gekheid op een stokje. Masha is best wel leutig. Een beetje druk, een beetje flitsend en inderdaad het is soms wel een kleine duivel, dat kind.

In het weekend durven we al eens de tablet boven te halen in bed. Zo kunnen we ons nog even - lees: een minuut of drie - draaien en zo rustig mogelijk wakker worden. Met Masha naast je ligt dat nogal moeilijk. 

Gelukkig is er Youtube (en Netflix). Geef ons dus maar één van deze filmpjes. Zo kunnen we in het weekend nog even onder dat warme deken blijven, rustig wakker worden en hebben we een excuus om niet door de winterse kou naar de bakker te huppelen.

Goeiemorgen én veel kijkplezier! 

Vaderklap founding vader Pieter is de trotse vader van M1 en M2, volgde als West-Vlaming zijn vrouw richting Limburg, houdt van eten en koken en blogt rond die laatste passie op Hot Cuisine de Pierre.