Give-Away: Mijn eerste Monopoly

Give-Away: Mijn eerste Monopoly

Het moet een jaar of 25 geleden zijn dat ik nog Monopoly speelde.

Oma zaliger had een junior versie van toen mijn vader en tante zelf nog kinderen waren. Vergeelde briefjes, een oud spelbord, maar dolle pret. Wist je trouwens dat Monopoly verscheen halfweg de jaren 30? Bijna 90 jaar oud en meer dan 200 miljoen exemplaren verkocht, niet slecht.

Nu is er nieuwe versie.

Mijn Eerste Monopoly. Met zowaar aan elke kant van het spelbord een andere versie. De meest eenvoudige versie is er eentje voor 4 à 5 jarigen. Draai je het om, dan heb je er eentje voor 6 à 7-jarigen. De perfecte combo voor die kleine bengels van me (4 en 7 jaar).

Het spel lag al even op de kast en vooral de jongste vroeg regelmatig wanneer we er mee gingen spelen. De dinopion werd uiteraard zijn pion. Verder geen metalen pionnetjes zoals in de oudere versies, maar schattig vormgegeven en kindvriendelijke figuurtjes.

Het spel is eenvoudig. In versie 1 koop je gewoon alles waar je op komt staan. Met briefjes van 1 geldeenheid is het ook voor de jongste makkelijk tellen. De andere kant is dan weer voor de oudste wat meer uitdaging. De combi van beide versies in één spel, maakt het de perfecte samenstelling voor mijn kroost.

Het spel werd uitvoerig getest en goed bevonden. Het ligt nu al klaar om mee op vakantie te nemen. Dat belooft. Al is de hamvraag natuurlijk: vanaf welke leeftijd mag je oogluikend vals spelen? (knipoog)

Give Away

Ook thuis spelen? Surf naar Facebook en doe mee met de Give-Away.

Thx LVTPR voor het pakketje. Lees alles over ads op vaderklap via deze link

Vaderklap founding vader Pieter is de trotse vader van M1 en M2.

Chef, eigenaar en evenementorganisator Coeur De Boef