Op avontuur met de trein

Hij gluurt, hij gluurt

een uur heeft het geduurd.

Zijn blik die steeds weerspiegelt in de ruit.

Hij gluurt, hij gluurt

staat op, komt in de buurt.

 

Correctie, Sabien, anderhalf uur heeft hij gegluurd. De kleinste dan. Door het raam. Naar buiten turen en gluren. Koetjes zien passeren. Bomen zien voorbij gaan. Het plan?

 

Met de trein naar Oostende
Tjoeke tjoeke tuut
Want daar woont mijn hartedief
Tjoeke tjoeke tuut tuut

 

Correctie Team Spring, Gent. 9000 is het einddoel van onze trip. Niet voor de hartedief, maar voor een heus avontuur. Een treinavontuur. 

Nu goed, genoeg treinklassiekers. Het verhaal van ons treinavontuur begon op dinsdagmorgen in Diest. De dochter, de zoon en nog een vriendinnetje. Klaar om richting Gent te sporen. Voor het vertrek kopen we ons nog even wat proviand en een mondmasker. Aan het loket kunnen we bovendien een Kids Pack vragen, ideaal voor kinderen van 4 tot 11 jaar met spelletjes, kleurpotloden, tekeningen, etc. Als je de NMBS Kids app downloadt, kun je de ingekleurde tekeningen tot leven laten komen.

Anderhalf uurtje sporen, rechtstreeks, en we arriveren in de Arteveldestad. Nog even een smoothie bestellen, steps open klappen en weg zijn we. Wereld van Kina, here we come.

De Wereld van Kina ligt op het prachtige Sint-Pietersplein. Het museum gaat over natuurwetenschappen en dankzij enkele leuke zoektochten leren ze over dino’s – grote hit bij zoon M -, oceanen, mineralen en gesteentes, het menselijk lichaam, blote oude mannen met rare piemels, aldus de meisjes (lees: het standbeeld van een Neanderthaler).

We kiezen voor zoektocht Selfies met Octaaf de Octopus en die van Uit met Vlieg. Zeker de eerste zalen zijn super. Veel kleur, niet te groot, enorm veel interactie op verschillende manieren. Ja, ik ben een beetje onder de indruk. De aandachtgolf van de kinderen reikt niet tot het einde van de toer. Mede dankzij het vooruitzicht op de kermis en een klein hongertje. Maar onthou, de Wereld van Kina, dikke aanrader.

Bovendien ligt die vlakbij één van de mooiste stukjes groen van Gent: de tuin van de Sint-Pietersabdij. Fruitbomen, wijngaard, grasveld en rust. Ideaal om een picknick op te eten. Als je een picknick bij hebt natuurlijk…

Wij eten snel iets in de bar in de buurt. Daarna mogen ze op de kermis, die daar toevallig stond. Dus plooien we en doen we van eendjes vissen, draaimolen, trampoline springen en natuurlijk smoutebollen eten.


Moe maar voldaan keren we terug. Nog even de speeltuin in het Citadelpark onveilig maken en we zijn klaar voor onze terugreis. Een overstap in Brussel breekt de trip. De vermoeidheid begint duidelijk parten te spelen. Moe maar voldaan arriveren we terug in Diest.

Eigenlijk is de trein best makkelijk. Ik woon op 5 minuten van het station. Gent op en af duurt tegenwoordig toch ook al dik drie uur met de auto, kost me bovendien een klein fortuin aan benzine en parkeerplaats. Steps op de trein en kinderen die gratis mogen meereizen tot 12 jaar zijn dan ook een waardig alternatief. Neem wat eten mee (ruim het mooi op 😊), stop wat speelgoed in de rugzak, zorg voor een opgeladen tablet of gsm en je bent klaar voor jouw eigen treinavontuur.

Heel de zomer lang organiseert de NMBS treinavonturen, gaande van culturele, sportieve tot historische thema’s. Oprecht leuke arrangementen voor verschillende leeftijden en dus het ganse gezin. Aanrader.

Thx NMBS voor de uitnodiging.

Meer weten.

En om het af te leren…




Dit betreft een samenwerking met NMBS. De review en het verhaal zijn echter onafhankelijk en oprecht geschreven. Lees alles over ads op vaderklap via deze link

Vaderklap founding vader Pieter is de trotse vader van M1 en M2.

Chef, eigenaar en evenementorganisator Coeur De Boef