Skatende hotties

Skatende hotties

Lap, het is zover. Nog een puber in huis. Nee ik ga het hier niet hebben over de ‘lichamelijke veranderingen. Ten eerste is dat ‘kei-awkward’ en ten tweede durf ik denken dat u wel weet waar ik het over heb. U bent namelijk een verstandige lezer. Dat spreekt voor zich.  

Ik wil het wel hebben over rollende ogen, slappe lach en hotties. Hotties, u leest het goed. Plots klinkt er naast mij in de auto een zuchtende ‘amai wat een hottie’ bij het kruisen van een jongeling te fiets. Ik geef toe, dat was een memorabel moment. In mijn hoofd is L nog een ukkie, jong en onschuldig, misschien net de Barbies ontgroeid. En nu plots, bij het zien van een jongeling, lange bruine haren, op de fiets, skateboard geklemd tussen rug en rugzak, de verzuchting... Wat een hottie.  

Eenmalig zegt u? Helaas... enige dagen later rijd ik met L naar L, een mooi provinciestadje hier niet ver vandaan. Parkeren doe ik altijd op een grote en gratis (ja, die bestaan nog!) parking aan de rand van de stad. Daar is toevallig ook een skatepark. Dat blijkt nu plots een verzamelplaats van hotties te zijn en blijkbaar mag ik daar dan niet parkeren. En al zeker niet in het zicht van de hotties. Ik was zo verbijsterd dat ik gehoorzaamde.  

Volgende fenomeen. De slappe lach...

Volgende fenomeen. De slappe lach. Voor de meest onnozele dingen wordt er gelachen. Kleine zus M heeft buikpijn en meldt dat met een ojee wat ben ik zielig gezichtje. Mijn vaderhart smelt, grote zus L gaat, zoals dat heet, strike en komt de eerste 20 minuten niet meer bij. Het volstaat even in haar richting te kijken en hup, gieren lachen brullen...  

Eenmalig zegt u? TikTok kan ook een bron zijn van eindeloos gegibber en gegier. En van hotties, maar dat probeer ik nog even te negeren. Helemaal moeilijk voor mij wordt het als er dan aan tafel, al slappe lachend, verteld wordt over dat o zo grappige filmpje. Reken 10 minuten beschrijven van een filmpje van om en bij de 30 seconden.  

Oogrollen. Tja, wie kent het niet? L, wil jij even...? Zucht, rollende ogen gevolgd door een jahaaa tis al goed. Ik doe het wel. Ik moet dat altijd doen. En waarom moet die dat niet doen?... ik vermoed dat u wel weet dat dat niet eenmalig is.  

Wish me luck. Het is het begin van het gepuber van nummer 2 van 4. Ik ben er nog niet vanaf. Maar stiekem vind ik het ook wel leuk. Ze verandert. Ze groeit. En ik zie dat het goed is.

Wim Schotsmans (+40 jaar) is een gescheiden vader van vier. Twee jongens, twee meisjes. Allen tussen de leeftijd van 10 en 16. Buiten vaderen en het overleven van de dagdagelijkse plannen, ruilde hij het klaslokaal in voor zijn eigen project Buitendenker. Om dat alles af te ronden, is er ook nog de Duitse Herder Friedel. Zijn schrijfsels gaan vooral over ‘het leven zoals het is’, al dringt wat gemijmer zich soms ook wel op.