Klimmen met de dochter in De Stordeur

Klimmen met de dochter in De Stordeur

Krokusvakantie en 4/5 werken, dus nam ik de zorg en opvang van dochter M1 voor een dagje op mij. Het plan? Naar de Stordeur in Leuven.

De Stordeur is de nieuwe klimzaal van Leuven. Alvorens het sportieve werk aan te vatten, werd jongedame M1 goed ingeduffeld, want het moet gezegd zijn: het was een hondenweer. We gingen lunchen in het kersverse restaurant Bar Florida. Een stijlvolle, leuk ingerichte bar langs het water. In de zomer zal het terras daar sowieso een instant hit worden. Op de kaart staan leuke pita’s en plezante sidedishes. Niets speciaal voor kinderen, maar M1 doet alle geluk niet al te moeilijk.

Nog snel een bril kiezen, wat winkels bezoeken en dan kunnen we eindelijk gaan klimmen. “We”, het is te zeggen “M1”. In de Stordeur hebben ze naast gewone klimmuren ook een funhal voor kinderen. Kleurrijke interactieve klimwanden, een speleobox, een springkasteel en een hoogteparcours wachten de kinderen op.

Een reservatie is in de weekends of vakanties nodig. Kostprijs: 12,5 euro voor een blok van twee uur inclusief materiaal. De leeftijd van de aanwezige kinderen varieert van ongeveer 3,5 tot 11 jaar met vooral veel 5 à 8-jarigen.

Bij het beklimmen maak je jouw kind vast aan een kabel met musketon dat zorgt dat uw kind vast hangt en al bij al rustig naar beneden kan. Toch had M1 een paar keer moeite met het zich afstoten van de muur terwijl ze afdaalde. Veel andere kinderen waren hier duidelijk iets meer behendiger in.

IMG_1274.jpg

Hoewel ik er rotsvast van overtuigd ben, dan het technisch materiaal hier dik ok is, bedenk ik me toch dat ik het lot van mijn dochter in de handen van een machine leg. M1 denkt er alle geluk niet te veel over na en klimt lustig omhoog.

De ene wand lukt al beter dan de andere, maar ze zet door en klimt ongeveer een uurtje. Voor het hoogteparcours vind ik haar nog wat te jong, dus eindigt ze haar activiteit op het springkasteel. Samen nog een limonade en wat chips om af te sluiten en we vatten de terugreis aan.

De Stordeur is echt wel een leuke activiteit voor kinderen. Leuk ingericht, mooie wanden, goed uitgewerkt, een aanrader voor te hete zomerdagen of te koude en te natte winterdagen.


De Stordeur

Aarschotsesteenweg 112

3012 Wilsele (Leuven)

https://www.destordeur.be/

Reserveren via  016/292529

Vaderklap founding vader Pieter is de trotse vader van M1 en M2.

Chef, eigenaar en evenementorganisator Coeur De Boef