Fortnite in het echt

Het is de nieuwe hype onder kinderen: fortnite. Ik heb het spel - bij wijze van studie en om mee te kunnen praten met de jeugd - ook eens gespeeld en er is wel iets van te zeggen. Elkaar bekampen in een wereld die je vanuit een zeppelin kan betreden heeft wel iets. Maar ik heb liever de echter wereld en hier heeft Nerf iets op gevonden.

Voorgeschiedenis

Zelf ben ik een ex-gamer wegens tijdsgebrek. Maar gamen blijft een soort van voorliefde en verslaving die je moeilijk te onderdrukken valt. De ontdekking van een spel waarin je wordt gezogen heeft iets magisch. Ik was in mijn tienerjaren verknocht aan counterstrike. Het zijn ook die hoofdelementen die Fortnite bezit: Elkaar bekampen met een tikkeltje strategie en spanning.

Online ontmoeten

Je speelt Fornite niet tegen een computer, maar tegen anderen. Dat sociale karakter trekt kinderen en jeugd aan om elkaar te ontmoeten in een online spel. Het is chatten, spelen en plezier in een wervelende wereld.

Fornite in het echt

Maar ook in de echte wereld kan wat actie fijn zijn. We waren al fan van Nerf en hebben steevast een mogelijkheid om een nerf blaster in de hand te hebben. Maar nu heeft Nerf een Fortnite blaster uitgebracht om hun populaire ‘pijltjes’ mee af te schieten. Een uit de kluiten gewassen versie om elkaar te bekampen in de echter wereld.


Conclusie

Wil je nog eens echt spelen en plezier maken met je kinderen. Bekamp elkaar met Nerf Blasters in de echte wereld. Duik achter de sofa of onder de tafel, maak kampen en besluip elkaar. Het is een ideale manier om kinderen van het scherm te houden. Fortnite in het echt.






Vaderklap founding vader Dimi is de trotse vader van A en R, is zaakvoerder van branding agency maneuver.be en z'n passie voor fietsen uit zich in z'n blog pedalar.cc