We maken de switch

Er bestaan een aantal goede consoles die kinderen meevoeren in spelomgevingen. Het is niet altijd makkelijk kiezen voor ouders: een pc, een mac, een x-box, playstation, nintendo,... allemaal keuzes die voor of nadelen in zich dragen. De Sint heeft ons een handje geholpen in de keuze, we moesten ook wel want de lokroep naar games werd alsmaar groter. Wel wij hebben gekozen en maakten de switch: Nintendo Switch en wel om deze 5 redenen. 

1. Multiplayer. 

Als geen ander is de Nintendo Switch flexibel. Je schuift controllers in en uit de hoofdmodule om zo uit of in multiplayer mode te gaan. Je kan met het ganse gezin genieten van een spel en je kan upgraden met extra controllers.

De nintento switch waarbij de controllers naast het schermpje zitten ingeklikt.

De nintento switch waarbij de controllers naast het schermpje zitten ingeklikt.

2. Meeneemformaat

De Nintendo Switch kan je overal mee naartoe nemen. Hij speelt geweldig op je grote tv in een thuis-situatie. Maar hij is tegelijk ook een hand-held console die op de achterbank van je wagen te gebruiken is. Dat maakt hem veel makkelijker toepasbaar in allerlei omstandigheden. Het is een console die zich aanpast aan de (leef)wereld van je kind waar die ook mee naartoe gaat.

3. Ook voor ouders. 

Je kan gerust met 4 mensen een spel spelen. Nintendo is de console bij uitstek die groepen mensen laat participeren in een spelomgeving. Naast het feit dat ze in staat zijn kleine koters mee te sleuren in kinderlijke animatie-games, waarbij Mario hun boegbeeld vormt. Zijn er ook voor volwassenen interessante games die bijvoorbeeld sport en spel verenigen.

De klassieker Mariokart op Nintendo Switch

De klassieker Mariokart op Nintendo Switch

4. Klassiekers

Op de Nintendo vind je oeroude klassiekers. Ik speelde als kind al Mariokart bij vriendjes van me. En nu, 20 jaar later speel ik het opnieuw met mijn zoon en dochter. Dezelfde wereld, alleen in een veel mooier jasje en in hedendaagse graphics. De fun van destijds is gebleven, het ziet er alleen veel beter uit. 

5. Offline fun

Nintendo legt de brug - in tegenstelling tot klassieke game consoles - met de fysieke wereld. Neem de ring fit bijvoorbeeld. Die laat je sporten en actief bewegen. De controllers 'voelen' hoe goed je het doet en dat maakt die brug tussen fysiek en digitaal zo echt. Actief gamen zeg maar.


Conclusie

Zoek je nog een gameconsole die een flexibel inzetbaar is in je gezin? Dan is de Nintendo Switch wellicht iets voor jou. Hij herbergt klassiekers die je samen met jonge kinderen kan spelen, maar is ook de toegang tot populaire games zoals fortnite. Hij speelt net zo goed op je home cinema als in de wagen. Nintendo geeft je daarbij nog het gevoel dat je voor de sympathiekste console kiest en ook dat is mooi meegenomen ;)

Vaderklap founding vader Dimi is de trotse vader van A en R, is zaakvoerder van branding agency maneuver.be en z'n passie voor fietsen uit zich in z'n blog pedalar.cc