Het volgend jaar gezin

We hadden bij Vaderklap de eer een gesprek te mogen hebben met Leander Verdievel, de man achter het boek ‘Het volgend jaar gezin’ Het vertelt het verhaal van een man die, door ziekte, onvruchtbaar werd en tich beslist vader te willen zijn.

Een hele reeks IVF-pogingen leveren niets op en samen met zijn vrouw, besluiten ze dan maar zich te wagen aan de jungle van de adoptie-procedure. De titel verraadt al een beetje dat er uiteindelijk een gezin is. of zoals Leander het zelf zegt, het is een beetje zoals de Titanic-film. Het einde weet je al. Maar wat je moet doen om daar te geraken… We kunnen alleen maar veel bewondering hebben.

Je kan via onze podcast “Studio Vaderklap” kan u luisteren naar 40 minuten Leander. En al zeggen we het zelf, het is misschien wel van het beste dat we al op jullie loslieten. Niet in het minst door de vertelkunsten van Leander. Heel open en eerlijk vertelt hij over alles wat ze moesten overwinnen om uiteindelijk tot dit prachtige gezin te komen.

Neen, het is opsomming van ellende en moeilijkheden. Het is ook grappig en leerrijk. Zo leert u onder andere

  • of er een link is tussen kanker en een Chinees restaurant

  • waarom ‘ge moet er gewoon even niet aan denken’ niet altijd dé oplossing is

  • wat Zweden en bikini’s te maken hebben met dit verhaal

  • en hoe onvruchtbaarheid uiteindelijk toch bespreekbaar blijkt te zijn op familiefeesten in de plaatselijke parochiezalen

Gun uzelf 40 minuten en wij beloven u dat u het zich niet zal beklagen. Beloofd, dus.

Heb je minder tijd maar toch nieuwsgierig? Luister dan de korte versie hier…

Hier de volle 40 minuten…

IMG_4586.jpg

Coverfoto: Frank Bahnmuller (Nieuwsblad)

Wim Schotsmans (+40 jaar) is een gescheiden vader van vier. Twee jongens, twee meisjes. Allen tussen de leeftijd van 10 en 16. Buiten vaderen en het overleven van de dagdagelijkse plannen, ruilde hij het klaslokaal in voor zijn eigen project Buitendenker. Om dat alles af te ronden, is er ook nog de Duitse Herder Friedel. Zijn schrijfsels gaan vooral over ‘het leven zoals het is’, al dringt wat gemijmer zich soms ook wel op.