SPEK, dé checklist bij uitstek voor vader en baby

SPEK, dé checklist bij uitstek voor vader en baby

Een licht verhoogde hartslag, klamme handen, versnelde ademhaling, … Allemaal mogelijke symptomen als je voor de eerste keer als vader alleen met jouw nageslacht de deur uitgaat de grote, wijde wereld in op zoek naar avontuur en een kop koffie.

Doorwinterde vaders doen dit met de vingers in de neus, maar als je niet aangestaard wil worden als je plots geen luiers blijkt bij te hebben (denk er van die rollende ogen bij met de gedachte “het is weer een man alleen…”) of net die heerlijk vers gezette flat white moet laten staan omdat iemand zijn keel open zet omdat hij honger heeft en jij toch toevallig dat flesje vergeten bent, is hier de oplossing.

Ik heb voor mezelf een ezelsbruggetje bedacht om altijd de essentials bij te hebben, een handige checklist snel te overlopen die je veel tijd en gedoe kan besparen als je eenmaal die veilige haven, thuis genaamd, verlaten hebt.

 

SPEK.

Gewoon SPEK.

Zo simpel kan het zijn.

SPEK.

Iedereen houdt van SPEK.

Alle vaders houden van SPEK.

Zelfs vegetarische vaders houden van SPEK, alleen zullen ze dat niet zo snel openlijk willen toegeven.

2018 juli krakow (86 of 158).jpg

 

De letters staan niet in volgorde van belangrijkheid, maar SPEK bekt nu eenmaal beter dan KEPS of een andere combinatie.

S – Speeltje / Speelgoed

Je weet nooit op voorhand waar je zal belanden en hoe lang je weg zal blijven, dus zorg voor entertainment. Neem een boekje, rammelaar of iets anders kleins mee waarvan je weet dat je zoon / dochter hier graag mee speelt.

 P – Pampers + toebehoren

Misschien de meest logische van allemaal, maar ook code rood als blijkt dat je dit vergeten hebt. Daarom… luiers en vochtige doekjes, check!

E – Eten + toebehoren.

Ook behorend tot de categorie code rood, eten. Zelfde opmerking als bij de “S”. Als je op voorhand niet weet dat je snel 5 minuutjes naar de winkel gaat, zorg er gewoon voor dat je eten meeneemt. Dat kan gaan van een flesje tot vaste voeding, vergeet het niet. Natuurlijk hangt hiermee samen een slabbetje. Het vergeten van een slabbetje kan leiden tot de letter “K”.

 K – Kleding

De “K” is te gebruiken op twee fronten. Het eerste: heb ik zoon- / dochterlief de juiste kleren aangetrokken om mee naar buiten te gaan? Dat gaat dan in de eerste plaats over de aanpassing aan de klimatologische omstandigheden, het meest logische zal je denken Maar in de tweede plaats moet je toch ook denken of de outfit wel fashionable genoeg is.

Je zal maar eens een perfect gekadreerde selfie vanuit die hippe koffiebar naar vrouwlief doorsturen en als antwoord krijgen dat het truitje en broekje toch écht niet samengaan. Laat daarom de innerlijke Jani volledig, doch gecontroleerd, los of doe een outfit aan waarvan je weet dat deze door de vrouw des huizes is samengesteld. Altijd goed.

Het tweede front: reservekledij. Een ongelukje is snel gebeurd, zoals ook het vergeten van P of E, dus een setje reservekledij is een must om bij te hebben.

Nog een extra “K”? Met smartphones kan je tegenwoordig mooie plaatjes schieten, maar gebruik je toch ook nog graag een fototoestel, denk dan bij de “K” ook aan “kodak” en hup, dat fotoboek is weer gevuld.

Natuurlijk kan je nog veel meer in een verzorgingstas kwijt (sleutels, portefeuille, …), maar als je je al kan houden aan de essentials van SPEK, kan je al vele avonturen overleven. En vergeet vooral ook niet de vele punten die je kan scoren bij de vrouwelijke populatie.

Nu moet ik gaan, de (urban) jungle wacht op mij én C.

Nieuwe Mechelaar, vriend van Kim, vader van C (2017). Heeft zwaar last van FOMO, teveel hobby's en t-shirts. Oprichter van Café César: organisch kledingmerk voor hem & de rest van de familie.