Stijn DujardinComment

...

Stijn DujardinComment
...

Het verlies van een kind is heel ingrijpend voor een gezin. Erover praten helpt vast en zeker, maar niet iedereen kan dat én er is nog altijd dat taboe over de dood. Het gezin Borremans-Struye moest 15 jaar geleden hun dochtertje Noor na acht dagen leven laten gaan. Als eerbetoon aan Noor en als oproep om ook aan deze vorm van verdriet de nodige erkenning te geven, schreef haar papa Stefaan een boek.

 

Ongrijpbaar

die momenten
wil ik koesteren
zoals ik jou gekoesterd heb
de film in mijn hoofd
vervaagt
tik na tik veegt tijd
jouw beeltenis
uit mij weg
en koortsachtig
grijp ik grijp ik grijp ik
in de leegte die je
achterliet
nu weet ik dat jij
ongrijpbaar
was
ongrijpbaar bent
ongrijpbaar zal zijn

ongrijpbaar
dicht bij mij

 

De opbrengst van “Noor, jij komt altijd terug” (te bestellen via deze link ) schonk het gezin aan vzw Boven de Wolken.

Deze vzw bestaat intussen 5,5 jaar en fotografeerde in die tijd meer dan 3300 overleden baby's. 3300 keer gaven ze ouders herinneringen voor het leven aan hun kind. Dat doen ze volledig gratis. Natuurlijk heeft de vzw zelf wél kosten. Door gebrek aan inkomsten via goede doelen (denk maar aan het wegvallen van de financiële acties voor De Warmste Week) is het voortbestaan ​​van Boven de Wolken bedreigd... en dat zou eigenlijk ondenkbaar zijn.

Vandaag staat Boven De Wolken dus op een helling, niet wetende welke kant het uit zal gaan. De organisatie steunen kan door 'bdw' (zonder de aanhalingstekens) te sms'en naar 4330 (€1/sms), te doneren op de crowdfundingpagina , je in te schrijven voor hun fundraising event of zelf een leuke actie op poten te zetten.

Samen redden we Boven de Wolken !