Vaderklapweekend 5: info en inschrijvingen

U hebt er even op moeten wachten, maar het Vaderklapweekend is back. Voor de vijfde editie hebben we heel wat nieuwigheden, maar ook wat vertrouwde aspecten.. Ontdek alle info, activiteiten en boek je tickets.

Eerst en vooral de datum: 24 juni (en 25 juni). Voor de vijfde verjaardag trekken we alle registers open en pakken we het iets anders aan met een nieuwe locatie en nieuwe invulling.

Een nieuwe invulling?

Geen nood, we blijven trouw aan het oerconcept: een fijne onvergetelijke dag (en nacht) voor vader en kind, maar het wordt meer dan enkel een vaderklapweekend. Het wordt ook een vaderklap familiedag. En dankzij de steun van het Agentschap Binnenlands Bestuur, team Gelijke Kansen kunnen we dit jaar meer bieden voor minder geld!

Alleen verhuizen we dit jaar van Diest naar de Hi!-site in Grimbergen. In die voormalige Douwe Egberts koffiebranderij zijn deze keer ook niet alleen vaders en kinderen welkom, maar ook moeders. Waarom? Omdat we elk jaar van moeders de vraag krijgen of we niets voor hen doen, omdat we na vijf jaar eens iets anders willen doen. Het wordt dus meer dan enkel een vaderklapweekend. Het wordt ook een vaderklap familiedag. Kortom, voor elk wat wils.

  • “Jamaar en wat met alles van vroeger?”

No worries, er zijn nog heel wat gelijkenissen. In sé blijft het grootste deel hetzelfde. Wie wil kan overnachten. We voorzien een beperkt aantal plaatsen en een aanvullend avond- en ochtendprogramma voor de blijvers. Ook zijn er terug heel wat coole activiteiten en workshops zoals “Teken je papa in levende lijve”, circus, striptekenen, goochelen, pa(pa)del en zowaar een insectensafari door Peter Berx van Nerdland. Voor zij die blijven slapen is er op zaterdagavond en zondagvoormiddag nog een aanvullend programma met heerlijk avondeten dankzij onze vaste partner Coeur de Boef, kampvuur, film, reuze-ontbijt en een workshop acrobatie door Nelson.

Verder zijn er boekvoorstellingen en voorleessessies van Sam De Graeve (Dag Vader.), Tom Mariën, Meneer Zee, Brenda Froyen, etc.

Het programma wordt uitgebreid met een extra portie duiding. Op zaterdag kun je luisteren en uw mening geven bij onder andere senator Celia Groothede Ledoux (kinderopvang nu en morgen), Katrien Koolen (relatie in stand houden met kinderen), Griet Frère van Similes vzw (psychisch lijden binnen het gezin, An Luyten SAM Clothing (Hoogsensitief, wat nu?), Fara vzw … Op zondag komt Thomas Thys vertellen over vaderschap door de tijden heen. Rustig luisteren kan omdat het team van L’équipe magique tijdens deze sessies uw kinderen vol enthousiasme zal entertainen.

Tenslotte krijgen een aantal vaders uit kansarmoede de kans om dankzij de Warmste Week inclusief deel te nemen aan de weekend. Ze krijgen een volledige kampeeruitrusting incl tent, kledij, etc om zonder zorgen en met alle kansen te genieten van dit weekend.

Het programma wordt de komende maanden nog uitgebreid en verduidelijkt.

Praktisch:

Zaterdag 24 juni:

-        dagprogramma 11u tot 18u

-        avondprogramma 18u tot zondag 25 juni 12u.

Tickets:

  • individueel dagticket: volwassene/kind: 11u-18u (excl food)

  • Gezinsticket: 11u-18u (excl food)

  • Individueel dagticket met overnacht volwassene/kind: zaterdag + zondag (tot 13u) (incl avondeten en ontbijt)

 

Vragen?

 

Met dank aan het Agentschap Binnenlands Bestuur, team Gelijke Kansen en de Warmste Week voor de ondersteuning.

Vaderklap founding vader Pieter is de trotse vader van M1 en M2.

Chef, eigenaar en evenementorganisator Coeur De Boef