VaderklapComment

Mag ik even overgeven? In woorden dan?

VaderklapComment
Mag ik even overgeven? In woorden dan?

Ik keek, net zoals velen waarschijnlijk net op YouTube naar de uitzending BOOS over the voice. En ja, ik ben BOOS. Echt, heel boos. En mottig. En kwaad. En triest. En ontdaan. En nog veel van dat.

Wat er gebeurde, is degoutant. Ik kan en wil me niet voorstellen dat het om een van mijn kinderen zou gaan. Of om een van die van u. Of van wie dan ook…

Ik mag er niet aan denken dat kinderen/jongeren die hun droom nastreven, botsen op vieze vuileriken die misbruik maken van hun (al dan niet verzonnen) machtspositie. Ik mag er niet aan denken dat er oude vetzakken aan mijn kinderen komen, hen dickpics sturen, verkrachten, betasten of wat dan ook. En zich dan ook nog eens onaantastbaar wagen… Want als jij iets gaat vertellen, gelooft niemand je. En trouwens, je tekende een geheimhoudingscontract.

Wil je winnen? Kom dan even naar mijn hotelkamer…

Mag ik nog even verdergaan met verbaal overgeven?

 

Deel twee komt de grote baas aan het woord. Ik wist van niks. Nu ja, een klachtje en toen heb ik gezegd dat ie dat nooit meer mocht doen… echt heel streng was ik. Maar ja, daarvoor was het zo leuk samenwerken en toevallig is het ook mijn schoonbroer… Nadien nooit meer iets van gehoord. Gek toch… En wat die andere vriend van me betreft, ik kan me niet voorstellen dat die aan kinderen zou zetten. Liegen die kinderen dan? Nu ja, dat weet ik niet…

En wat gaat u dan nu doen in de toekomst? Ja ik ga dringend eens praten met de vrouwen in mijn bedrijf. Want ja, zij moeten echt sneller melding doen hoor van die problemen. Hoe kan ik anders helpen?

En wat zou u dan tegen de mannen zeggen? Hoe bedoelt u, mannen die ook slachtoffer zijn? Neen, de daders… Oh maar in de protocollen staat al dat dat niet mag hoor.

 

Mag ik even overgeven? En het hier allemaal heel moeilijk mee hebben? En hopen dat we allemaal iets doen om dat te voorkomen? Om kinderen/vrouwen/mannen/… steeds te geloven en het gevoel te geven dat ze mogen spreken? Dat ze voor zichzelf mogen opkomen?

Ik zie al eens de cartoon passeren

 

Protect our daughter wordt dan aangepast naar Educate your sons. Maken we er vanaf nu dan

 

Educate our children

 

van?