Onbekend Ronse

Onbekend Ronse

Waar we deze zomer op vakantie gaan? Geen idee! Wat we zeker weten…de rondreis die we deze zomer wilden maken in Denemarken schuift al minstens een jaartje op. Alles ligt nog open maar dat het in de buurt zal zijn, dat ligt vast. En er is heel wat te beleven in ons eigen landje. Vorig jaar gingen we met het gezin een weekendje naar Ronse. Voor ons een onbekende omgeving…maar ondertussen zijn we fan.

Onze twee dochters zijn twee en acht, een leeftijdsverschil dat voor ons bepaalt waar we logeren. Niet altijd evident om iets te vinden maar in Ronse ligt het ideale logeeradresje voor een korte vakantie met kinderen. Hoeve De Schapenkop, een kindvriendelijke én ecologische b&b, is een waar paradijs voor jonge kinderen. De kamers zijn ruim, degelijk en robuust (geen stress dus dat de kinderen iets stuk kunnen maken) én voorzien van een verzorgingstafel, een babybad en pampercontainer. Dat De Schapenkop kindgericht is,, merk je ook aan de ontbijttafel. Alles is voorzien (bekertjes, bordjes, kinderbestek), als ouder moet je je hier dus ook geen zorgen over maken.

Maar de grootste troef van De Schapenkop…zijn de schapen! Onze twee dochters waren er dol op. Niet alleen van de schapen maar ook van de konijnen. Die ze dan ook eten mochten geven, dat maakte het voor hen helemaal af.

Er is in omgeving van De Schapenkop heel wat te beleven. Ronse was op dat vlak voor ons onbekend terrein. Vanuit de b&b kan je een aantal wandelingen doen. Wij volgden het Mijnwerkerspad. Je wandelt in de prachtige natuur van de Vlaamse Ardennen, deels over een oude spoorwegberm.

Voor een wat avontuurlijkere wandeling, want heel heuvelachtig, kan je naar het Muziekbos. Niet zo geschikt voor een buggywandeling maar onze oudste dochter vond het fantastisch. ’s Middags aten we in bistro Boekzitting, in het midden van het bos.

Je kan in De Schapenkop ’s avonds blijven eten, dat deden we één avond en is zeker een aanrader. De tweede avond van ons verblijf trokken we voor het diner het centrum van Ronse in. We aten in restaurant L’Amuse, een kindvriendelijk restaurant waar de kinderkaart ‘ns niet bestaat uit de typische curryworst met frieten.

De Schapenkop is ook de ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan Pairi Daiza. We wilden daar met de kinderen al lang naartoe maar vonden het voor een dag wat te ver rijden. Vanuit De Schapenkop ben je er op een kleine veertig minuten. Pairi Daiza is mooi en anders – daarom niet beter -  dan de Zoo of Planckendael. Reken er wel op dat het park veel drukker is dan andere dierentuinen en dat je dus wat vaker moet aanschuiven.

Zeker een aanrader dus, die Vlaamse Ardennen!

Om af te sluiten…ook mijn achtertuin, de Polders van Kruibeke en Bazel, zijn de moeite om te bezoeken. Vaderklapper Glenn Thys schreef er al een artikel over. Je kan er prachtig wandelen, in de polders en rond kasteel Wissekerke. Elke zondagnamiddag kan je vlakbij het kasteel trouwens geweldig ijs eten. Artisanaal ijsmaker Stijn van Knut IJsberenlekker verkoopt er vanop zijn oprit en vanuit een echte fietskar de beste ijsjes uit de omgeving.

Schapenkop1.jpg

 

°1980, Ingeweken Oost-Vlaming

Getrouwd met Lies, vader van N (°2011) en M (°2018)

houdt van slow cooking, hockey en wandelen in de Kruibeekse polders