Bert PietersComment

Thuis werken?

Bert PietersComment
Thuis werken?

Maandag 16 maart, en alles zou anders worden. Vanaf dan zou slechts één van ons twee nog moeten pendelen naar het werk (mijn vriendin vond een job in woonplaats Gent, hoera!). Het zou dus wat rustiger worden in huis. 

Maandag 16 maart, alles werd anders, maar rustiger in huis?  

Mijn vriendin moest naar kantoor, zich inwerken in de nieuwe job. 

Dus ik bleef thuis met de jongens. Workshops en lezingen werden toch geannuleerd omwille van de corona-maatregelen en de belangrijkste vergaderingen geschrapt. 

Mijn out-of-office zegt: “Ik ben dezer dagen vooral thuis met de kinderen en werk slechts beperkt van thuis uit.”  

Ik beloofde de collega’s om ‘s avonds aan de meest dringende zaken door te werken. 

En, zo beloofde ik ook, ik zou in die tijd samen met twee kleuters ook maar direct allerlei creatieve apps en andere media uittesten. Want dat stond toch al heel lang op een to do-lijstje. 

Mijn out-of-office zegt: “Ik ben dezer dagen vooral thuis met de kinderen en werk slechts beperkt van thuis uit.”  

Nu, na een volle week thuis besef ik dat er van werken sowieso niet veel in huis zal komen. Die twee kleuters kunnen prachtig met elkaar spelen, maar langer dan enkele minuten duurt het niet voor ze roepen omdat ze de de gele stift niet meer vinden of omdat ze zin hebben in een snoepje.  

En dat testen van die apps, daar zal ook niet veel van in huis zal komen, vrees ik. Er is  al zoveel nieuws waar we aan moeten wennen (speeltuinen dicht, geen bezoekje van de grootouders, alleen contact met de juf via sociale media…)

We laten het dus even op zijn beloop. Stilaan begint er structuur te komen in het constant-met-vier-in-huis-zijn. Nog even geduld, collega-vader,  en dan vertel ik je ongetwijfeld meer over mijn favoriete kleuter-apps. 

Maar nu, gewoon even genieten van het zonnetje. Voor die jongens van mij roepen om een gele stift of een snoepje.

 

Bert (36) is fiere ‘digipapa’ van zonen T. (4) en J. (2). Projectmedewerker bij Mediawijs en gepassioneerd spreker over mediaopvoeding onder de naam ‘digisaurus’. (www.digisaurus.be).