Zwijgen is geen optie

Pateekes, u kent dat wel. Niet levensnoodzakelijk, veel keuze, meestal lekker. Maar zo nu en dan zit er eentje tussen dat ons verrast. Lekkerder dan de anderen, mooi, anders dan anders. En het leven zal nadien niet veranderd zijn, maar toch ook niet meer hetzelfde. Want dat ene pateeke, dat hebt u echt wel gegeten. En mooie dingen blijven u bij, gelukkig maar!  

Wel, ik heb voor u zulk een pateeke in de aanbieding, maar dan in boekvorm. Waarom zwijgen geen optie is, van Anthony Bosschem. Hij is een van de mannen achter de site en bijhorende community Zwijgen is geen optie. Na heel wat jaren mensen interviewen, mensen samenbrengen, vragen stellen en antwoorden zoeken in video’s, podcasts en ontmoetingen, grijpen ze terug naar een klassieke vorm van communicatie. Brieven. Dit boekje is opgevat als brief aan u, de lezer.  

Ik las de brief met veel plezier. Is mijn leven veranderd? Neen. Maar ik heb het wel gelezen, het heeft me geraakt, ik kan het niet meer ont-lezen als het ware. En daar ben ik blij om. Inspirerende verhalen doen me denken. Eerlijkheid van de schrijver stimuleert om zelf ook eerlijk te communiceren. Ook over wat moeilijk is. Dromen, angsten, hoop,… laat ons dat alles maar delen met elkaar. Vanuit een diep wederzijds respect en oprechte interesse.  

Kortom. Een boekje van 57 pagina’s dat u niet zal vergeten. Zoals dat ene pateeke. U weet wel, dat ene dat u toen daar at.