Onze 15 favoriete hulpsinten

Onze 15 favoriete hulpsinten

Wie braaf is, krijgt lekkers. En dat lekkers is meestal zoet.

Wij van Vaderklap houden wel van een stukje chocolade en hebben het wel voor ambachtslui. Combineer je dat, dan krijg je chocolatiers die gepassioneerd zijn door hun vak. Inspirerend (en des te lekkerder).

Veel van die chocolatiers helpen in november en begin december de Sint een handje. Als trouwe hulpsinten maken ze ambachtelijk en met de hand kilo's chocolade Sinten, paarden, pieten en andere vormpjes. Stuk voor stuk pareltjes en unieke lekkernijen. Vaak maken ze ook nog eens zelf speculaas, marsepeinen figuurtjes, etc. 

Het klopt, niet zelden zijn ze iets duurder dan wat je in de supermarkt koopt. De uren, de chocolade en de creativiteit kosten nu eenmaal wat. Wij opteren echter voor minder maar betere chocolade. Idem voor de speculaas. Support your locals en zo.

Je vindt die ambachtslui over gans het land, maar wij lijsten alvast onze favoriete hulpsinten op. Ze maken chocolade figuren, speculaas en/of marsepein. Wat hen verenigt, is de handenarbeid en de ambacht. Smakelijk.

 

_B0A15181.jpg

 

23593508_1528966533858753_369699391428492355_o.jpg

**met dank aan Christophe Van Couteren voor de mooie coverfoto.

Vaderklap founding vader Pieter is de trotse vader van M1 en M2, volgde als West-Vlaming zijn vrouw richting Limburg, houdt van eten en koken en blogt rond die laatste passie op Hot Cuisine de Pierre.